Letní putování 2018 - Rychnov nad Kněžnou

01.09.2018 15:17

Ještě stále den první, úterý 21. srpna

RYCHNOV nad Kněžnou

Stavili jsme se doplnit zásoby vody, a pak už vzhůru k zámku. Cestu jsme jako minule trefili až napodruhé. Tentokrát byl ale náš řidič na tuto eventualitu psychicky připraven a přestože jsme se dostali do prekérní dopravní situace, anžto jsme skončili na autobusovém nádraží tváří v tvář autobusu, zvládl situaci bez větších nervů.

Naše oblíbené parkovací místo pod zámkem přímo u parkovacího automatu je volné. Fajn, jsme na ně zvyklí :o)

Naším cílem je Městský vycházkový okruh Bylo nás pět. Ten začíná u vlakového nádraží, takže chutě z kopce, abychom ho záhy mohli zase vyšlapat nahoru. Druhé zastavení Palackého ulice, kde Poláčkovi bydleli, pokračujeme přes Staré náměstí (přes ně už jsme šli cestou k nádraží), míjíme zámek a pokračujeme dolů k řece. Od řeky zase nahoru k nemocnici (Rychnov je plný kopců :o)) až k zastavení č. 8 u židovského hřbitova. Je vedro a jsme uondáni a vůbec, už nás to neba. Další tři zastavení, která se větví od zastavení č. 5 na druhou stranu města, necháváme na příště. Aspoň je důvod se do Rychnova zase vrátit, máme ho rádi. Od řeky se tunelem kolem zámku dostáváme k autu a tím naše rychnovská cesta pro tentokrát končí.

Je podvečer a nastal čas koupit večeři a najít místo, kde přespíme.

Hledání vhodného byvakoviště v lese, kde se dá zabydlet i s autem, je malinko náročnější - jedna cesta, druhá, třetí… nějak se nám nedaří najít nic, co by nám vyhovovalo. Uf, zasekli jsme se, rygoly vyjeté lestní technikou jsou hlubší, než jsme doufali. Snad jsme na podvozku nic neutrhli. Dobré místo nakonec nacházíme a zabydlujeme se. Probíhá rychlá večeře bez čaje, protože se jednak smráká a navíc hejtmanem vyhlásil kvůli suchu zákaz rozdělávání ohňů ve volné přírodě. Večeře dobrá, vyčistit zuby a spát.

V noci je nám horko.

Ráno rychle sbalíme a jedeme vyhledat místo vhodné k snídaňovému pikniku, aby se tam dal uvařit čaj.

Fotogalerie: https://zabrezi20.rajce.idnes.cz/Letni_putovani_2018_-_Rychnov_nad_Kneznou/

Následuje Rokytnice v Orlických horách.