O slepicích

29.03.2016 14:20

Ten pocit, když máte se sousedy velmi dobré vztahy, které byste si rádi udrželi, a jejich slepice neustále lezou na Váš oplocený pozemek, je čirá bezmoc. Prošli jste plot už tisíckrát a stále jste v něm nenašli díru. Zatímco Vy plot máte, sousedi ho před pár měsíci při stavebních úpravách kolem domu odstranili a už ho tam nevrátili.

Řekli jste jim jednou, dvakrát, třikrát, že jsou jejich slepice na Vaší zahradě víc než doma, rozvrtaly ji skrz naskrz a že Vás kličkování mezi slepičinci na zápraží Vašeho domu už opravdu nebaví. Jediné, čeho jste se dočkali, bylo jejich konstatování, že je máte vyhánět. Přesně to děláte a to i několikrát denně. Slepice nezřídka čekávají u Vaší branky, abyste je pustili ven. Tolikrát se před Vašimi okny na Vašem pozemku mihla postava, která k Vám zavítala bez jakéhokoliv předchozího upozornění a vyháněla svoje opeřené svěřenkyně ven k silnici.

Pozorovali jste někdy slepici, když hrabe v zemi? Nevěřili byste, jak silné má pařáty a jak daleko dokáže vyhazovat kamínky ze záhonu na Váš trávník. Orvané kytky už jste dávno přestali počítat.

Prý už nesnášejí, takže na podzim budou jejich životy ukončeny. Jenže teď je březen! Můžete jen doufat, že Vám nezlikvidují záhon červené řepy jako vloni.

A teď se položme na otázku: je lepší udržovat si dobré vztahy se sousedy a dál tiše trpět, nebo je přimět k tomu, aby už dál nezkoušeli Vaši trpělivost a riskovat tak, že dobré vztahy právě skončily?

 

komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek