Blog

10.03.2016 14:17
Přiznávám se, používám v kuchyni bujón. Když je jídlo „jalové“, vrazím do něj bujón a krmě je zachráněna. Je to rychlé, je to jednoduché, je to efektivní. A proč si v kuchyni nezjednodušit život, když to jde, že? Kupuju bujóny bez glutamátu, zvýrazňovačům chuti nejsem ani trošičku nakloněna. Mám...
01.03.2016 14:14
Marina sebou trhla. Táhlé zazvonění přijíždějící tramvaje ji probralo ze snění. Stála na tramvajovém ostrůvku a v duchu si zalítla ke svému dítěti, které nosila pod srdcem. Ještě jí zbývají tři měsíce. „Už jen tři měsíce a uvidíme se.“ Pomyslela si. Ta představa vykouzlila na její tváři úsměv. Z...
22.02.2016 12:10
Když budeme vycházet z předpokladu, že všechno v přírodě je dokonalé, musíme uznat, že i člověk je ve své podstatě dokonalý tvor. Určitě ani ženu Pánbíček nestvořil jako vadný kousek. Proč tedy tolik žen prožívá svoje měsíční krvácení tak emočně vypjatě a obtěžuje a někdy až terorizuje svoje okolí?...
18.02.2016 13:23
Všimly jste si, že když menstruujete, nejste schopné tvořit? Já tedy nejsem. Aspoň většinou ne. Řadu let jsem užívala hormonální antikoncepci a díky ní můj tehdy rádoby menstruační cyklus běžel v konstantních, stereotypních kolejích. Žádné výkyvy nálad, žádné změny ve fyzické výkonnosti. Vše jelo v...
20.01.2016 20:49
Jelikož jsem se o silvestru rozhodla, že se naučím péct nějaké slané pečivo (poté, co jsem v obchodě zjistila, že drtivá většina slaných pokroutek obsahuje palmový olej), je tady první vlašťovka.   Použité suroviny: 60 dkg ve slupce uvařených, vychladlých brambor 20 dkg pšeničné bílé polohrubé...
30.12.2015 18:23
Mnoho se napsalo a natočilo na téma palmového tuku a oleje. Nejdříve jsem těmto informacím nevěnovala pozornost, ale časem jsem se začetla a došlo mi, že je to velkej průšvih. Rozhodla jsem se proto, že pokud to bude v mých silách, nebudu kupovat výrobky, které palmáč obsahují. Před Silvestrem jsem...
28.12.2015 21:40
Tuhle otázku jsem si čas od času pokládala několik let. Dost mi totiž záleží na tom, abychom já a moji strávníci dostávali jídlo se vším, co v něm má být. Tedy i s tím jemným kořením, kterým je láska. Přemýšlela jsem, jak se láska do jídla dává. Musí se na to člověk nějak soustředit? Musí do vaření...
24.11.2015 13:24
Nebudete mi to věřit, ale naše kousací terapie zabrala. No fakt! Nechápeme, jak je to možný, protože ta trojka jedna hajdalatá, která vypadala, že se už už proklube dásní nad svojí sousedkou dvojkou, couvla. Normálně udělala čelem vzad a začala se sunout ke svému otvoru. A prořezala se v něm. Takže...
14.11.2015 21:16
To moje mi vždycky přišlo dost tvrdé. Marrrrrcela nezní jako něžná víla. Marcela je drsňačka. Mnohokrát se mi stalo, že se mě někdo zeptal, jak se jmenuju a když jsem mu to prozradila, nedokázal skrýt rozpaky, protože tohle fakt nečekal. Jak pak máte svoje jméno milovat?!  Od svých...
07.11.2015 21:36
Dneska je poslední den, kdy se u zahrádkářů moštuje. Nechápu, proč nám musí jabka dozrávat až na přelomu října a listopadu. Každý rok jsme v moštárně poslední. Vloni za námi vyloženě zamkli a šlus. Konec moštovací sezóny. Měli jsme to jen tak tak. Ač je sobota, trošičku jsme si přivstali, abychom...
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>